گلیسیرین مونو استئارات که با نام گلیسرول مونو استئارات نیز شناخته میشود یکی از ترکیبات خانواده مونو گلیسیرید ها است . نام اختصاری این ماده GMS میباشد و کاربرد عمومی ان به دلیل نقش امولسیفایری در تولید محصولات غذایی مورد استفاده قرار میگیرد . از لحاظ ساختار شیمیایی میتوان گفت که این ماده  گلیسرول استر اسید استئاریک است .

خصوصیات

فرمول شیمیایی :  C21H42O4

وزن مولی :358.563 گرم بر مول

شکل ظاهری:جامد سفید رنگ

نقطه ذوب: 57الی 65 درجه

حلالیت :در اب نامحلول است

دانسیته : 1.03 گرم بر سانتی متر مکعب

نقطه اشتعال:230 درجه سانتی گراد

گلیسرین مونو استئارات انواع مختلفی دارد این ماده دارای سه استریو ایزومر اورتو متا و پارا میباشد . استریوایزومر گروهی از ایزومرهای ماده شیمیایی هستند که فقط در نحوه قرار گرفتن اتم ها در فضا با هم متفاوت هستند این ایزومر ها دارای اتصال اتمی مشابه هستند به همین دلیل است که به استریوایزومرها ایزومر فضایی نیز گفته میشود. و همچنین دارای دو انانتیومر 1-گلیسرول مونو استئارات و 2-گلیسرول مونو استئارات میباشد .انانیومر ها همان ایزومرهای نوری هستند که با نام همپار نوری نیز شناخته میشوند این ایزومر ها دارای تصویرایینه ای  قابل انطباق میباشند.

بدن انسان میتواند به طور طبیعی با تجزیه چربی ها توسط لیپاز در لوزالمعده این ماده را تولید کند .

گلیسرول مونو استئارات چه کاربردهایی دارد؟

عمده ترین بازار مصرف این ماده در تولید محصولات غذایی میباشد . GMS یک افزودنی غذایی است زیرا به دلیل خاصیت آنتی کیکینگ ،امولسیفایر و نگهدارنده در تولید ماد غذایی مختلف مورد استفاده قرار میگیرد . گرید غذایی این محصول از سازمان غذا و دارو امریکا FDA مجوز های لازم برای استتفاده به عنوان افزودنی غذایی در صنایع تولید مواد خوراکی را کسب کرده است .

نقش امولسیفایری این ماده باعث میشود به عنوان یک افزودنی مناسب در تولید محصولاتی مانند نان ،کیک،دسر،مارگارین و . پر استفاده باشد. به ار بردن این ماده در غرایند پخت نان باعث میشود که در گذر زمان کیفیت و مزه نان تغییر نکند و علاوه بر ان از خشک شدن زودهنگام نان جلوگیری میکند . این اتفاق به دلیل خاصیت این ماده در نگه داشن دو فاز اب و روغن نار هم میباشد . به همین دلیل از ان در تولید مارگارین و کیک به منظور عامل جلوگیری کننده از خشک شدگی استفاده میشود.

همچنین در تولید محصولاتی مثل بستنی و خامه این ماده به منظور حجم دهی و فرم دهی به این محصولات مورد استفاده قرار میگیرد که باعث میشود بافت صاف و یکدستی به وجود بیاید.

علاوه بر کاربردهای زیادی که این ماده در صنایع تولید محصولات غذایی دارند این ماده به عنوان غذایی ،مصارف صنعتی ،دارو سازی و پزشکی و. کاربردهای فراوانی دارد .

 


دانستنی های شیمی ماده ,تولید ,مونو ,غذایی ,استئارات ,میشود ,مونو استئارات ,گلیسرول مونو ,قرار میگیرد ,باعث میشود ,مورد استفاده ,تولید محصولات غذایی منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

سایت رپ بازی Game Rap دانلود فیلم و سریال جدید مارمارا استار مناقصات پیمانکاری مخابرات پارس نماد ابد و یک روز معرفی انواع حافظه و حافظه جانبی لپ تاپ، گوشی موبایل، تبلت مرکز دانلود واحد ای تی شبکه بروجن